Зам.-председателят на Съвета за сигурност на Руската федерация Дмитрий Медведев заяви

...
Зам.-председателят на Съвета за сигурност на Руската федерация Дмитрий Медведев заяви
Коментари Харесай

Медведев притиска сепаратистите в Украйна да се присъединят към Русия чрез референдуми - Свят

Зам.-председателят на Съвета за сигурност на Руската федерация Дмитрий Медведев съобщи през днешния ден, че е " от голямо значение " подкрепяните от Москва сепаратисти в Украйна да провеждат референдуми за присъединение към Русия, съобщи Ройтерс.

В обява в обществените мрежи Медведев уточни, че формалното присъединение на подкрепяните от Москва Донецка и Луганска национална република (ДНР и ЛНР) към Русия е жизненоважна стъпка за гарантиране на ползите им и може в още по-голяма степен да оправдае използването от Русия на военна мощ за " отбраната им ".

В началото на септември върховен представител на партията на съветския президент Владимир Путин " Единна Русия " предложи провеждането  на 4 ноември в Донбас и окупирани елементи от Украйна. Преди към две седмици

Вчера сепаратистките водачи на ДНР и ЛНР се споразумяха " да синхронизират " напъните си за осъществяване на референдуми за присъединение към Русия, откакто назначените проруски представители в двете републики ускориха апелите си за гласоподаване.

" Референдумите в Донбас са от основно значение, освен за систематичната отбрана на жителите на ЛНР, ДНР и други освободени територии, само че и за възобновяване на историческата правдивост ", означи Медведев.

Бившият съветски президент добави, че след приемането на ЛНР и ДНР в състава на Русия, геополитическите промени в света ще станат необратими. " След произвеждането на референдумите и приемането на новите територии в състава на Русия, геополитическата промяна в света ще придобие необратим темперамент ", написа той.

Дмитрий Медведев съобщи още, че Москва би трябвало да разреши присъединението на самопровъзгласилите се републики, защото това ще оправдае в допълнение потреблението на военна мощ в Украйна, уточни Ройтерс. Според Медведев посягане върху територия на Русия е закононарушение, което разрешава потреблението на всички сили за самоотбрана.

Подкрепяните от Русия сепаратисти в Донбас приказват за присъединение още след първия си опит да излязат от контрола на Киев през 2014 година Назначените от Кремъл администрации в други елементи на Украйна, окупирани от съветските сили след нашествието на 24 февруари - южните Херсонска и Запорожка области, също повтарят от месеци, че са подготвени да проведат гласоподаване дали да се причислят към Русия.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР